US-BikeTour 2013

Vi har operert i øde områder uten telefon eller internettforbindelse, derfor kommer det altså to oppdateringer i dag 🙂

Det var 5 varmegrader da vi startet fra Silver Lodge kl halv åtte på onsdag morgen. Det er kaldt på natta i 2.600 meters høyde. Vi kjørte inn i Yellowstone nasjonalpark og hadde lagt opp ei kjørerute som skulle ta oss gjennom de antatt mest spesielle naturområdene. Vi hadde ikke kjørt lenge før en svær buffalo-okse stod og dampet i veikanten. Lenger framme var det buffalos over alt og vi fikk flere close-up bilder mens TwinCam motorene gikk, klare for rask akselerasjon hvis dyrene skulle finne på å gjøre et angrep. Vi kjørte videre og var happy som aper over opplevelsen og bablet i vei på intercomen – «psycko», «vanvetti». Plutselig roper Jeppe «BJØRN..!!!» på sambandet og jaggu kommer en svartbjørn gående på veien – mot oss! Noen biler fulgte etter bjørnen og de var i ferd med å sperre fluktmulighetene våre. Vi satte derfor syklene i bevegelse mot bjørnen (!!!) og bjørnen dreide utfor veikanten. Vi passerte den på bare 5 meters hold! Rått! Et ektepar vi snakket med etter tildragelsen var forskrekket på våre vegne. De kunne også fortelle at vi hadde gått glipp av ulvemøte – bare minutter før bjørnen, så kom det joggende en ulv oppover langs veigrøfta. Vi var helt ør i hauet da vi fortsatte. Vi kjørte innom Mammoth Hot Springs og områder med dampsøyler fra jordens indre før vi ankom Old Faithful (Geysir) for lunch. Resten av dagen var det jamn kjøring sørover gjennom nasjonalparken – fotomotivene var der hele tiden uansett hvilken veg vi snudde hodene. Fjellet Mount Teton med en høyde på 4200 meters var et nydelig skue fra sykkelsetet. Temperaturen steg jevnt utover og endte vel opp på max 30 gr.Vi måtte rett og slett ta oss sammen for i det hele tatt komme videre. Det meste av dagen har vi kjørt i over 2000 meters høyde. Vel, vi endte opp i den lille byen Afton i Star Valley, på grensen mellom Wyoming og Idaho. Der overnatter vi.

KB & Jeppe

20130814-223225.jpg

20130814-223304.jpg

20130814-223329.jpg

20130814-223357.jpg

20130814-223426.jpg

20130814-223442.jpg

~ av petmedby den 15. august 2013.

2 kommentar to “US-BikeTour 2013”

  1. Kjempeflott å få lov til å dele litt av opplevelsene dokker har. Vi som er på Tenerife nyter latmannslivet med bading, soling,spising og nytelsen av en god bok. God tur videre.

  2. Hei KB og Jon Petter.
    Sitter hjemme og følger daglig med på bloggen, for noen opplevelser dokker deler med oss:) Er selvsagt misunnelig og skulle gjerne ha vært med men 1. klassingene har første prioritet nu:) Ha en strålende fortsettelse og nyt livet som bare dokker kan på HD.
    Kyss til min kjære, klæm te dæ JP:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: